Tips for strategiske innsamlingsplanleggere

T

Innsamling kan høres ut som en enkel begivenhet med små aktiviteter som tar sikte på å tiltrekke folk til å sjekke inn for noe du tror på. I virkeligheten kan innsamling være alt annet enn enkelt. Enhver profesjonell innsamling vil fortelle deg hvor detaljert og intrikat hele prosessen er. For at en innsamling skal lykkes, må den ha sin egen strategiske plan.

En strategisk plan er en grundig studie av innsamlingsmålene og hvordan de skal nås. Profesjonelle innsamlinger sier at en ikke -planlagt innsamling ikke er like effektiv eller like bærekraftig som en planlagt innsamling, siden en plan allerede har dekket oppturer og nedturer, teoretisk sett. Derfor, hvis en ulykke rammer dem, er de bedre forberedt på å tåle det og gå rundt for å være effektive (Perry, 2007).

En strategisk innsamlingsplan vil inneholde fire hovedpunkter

1. Mål: Beløpet organisasjonen streber etter å øke i det identifiserte året

2. Oppdrag: Organisasjonens misjonserklæring og hvordan midlene går i tråd med uttalelsen

3. Metode: Hvordan pengene skal samles inn

4. Tidslinje: Tidsbundne mål og metoder for å måle effektivitet (Sargeant & Jay, 2010).

Her er noen tips for strategiske innsamlingsplanleggere:

Lag en sterk sak

En innsamling har alltid et formål. Sørg for en solid spesifikk saksuttalelse for folket. Dette vil beskrive organisasjonen, formålet med kampanjen og hvordan innsamlingsplanen er i tråd med organisasjonens oppdrag. Innsamlingsplanen må ha handlinger som kan drive kampanjen til å nå spesifikke mål fra en stor gruppe investorer eller pengekilder (Sargeant & Shang, 2010).

Velg riktig lag

Et rimelig team for innsamlingen er viktig. Samle erfarne ideelle arbeidere som har kjennskap til saksgangen. Teamet vil være ansvarlig for forskning, se etter prospekter, sende ut invitasjoner, etc. (Burnett, 2007).

Ha et realistisk mål

Vet at innsamling ikke er en lett jobb; det er slitsomt og tar tid. Hold forventningene realistiske, så motivasjonen ikke går tapt. Mål bør være langsiktige og være fokuserte siden det er et mangfold av ideelle selskaper som kjemper om lignende tilskudd (Burnett, 2007).

Kjenn målgruppen

De fleste store institusjonelle stiftelser er vanligvis engangsgivere. Dette er mest fordi de ønsker å ha større innvirkning og ønsker å hjelpe flere mennesker. Derfor må individuelle givere feires og møtes med lignende entusiasme. Andre gangs donasjoner må fremheves, siden de viser effektiviteten til organisasjonen din. Søk etter donorprospekter og kjenn din supporterbase. Fokuser på steder der finansiering er mest sannsynlig (Sargeant & Jay, 2004).

Vær kreativ

Å gå til givere og bare be om sjekker er den gamle måten. Bli kreativ. Tenk på måter å forhandle avtalen og beholde den til din fordel. Å be giveren om å gi små mengder på en spredt måte er en god måte. Eller inngå en avtale som en viss referanseindeks ville være nøkkelen til å frigjøre midler fra giveren. Dette utvikler tillit og vil være mer fordelaktig å skaffe midler (Perry, 2007).

Å være forberedt på alt du ønsker å gjøre er en av de viktigste stillingene for garantert suksess. Høyder og nedturer må alltid tas i betraktning for å sikre at veien til suksess ikke blokkeres. Ja, uventede ting skjer og planer mislykkes, men statistikk viser at en planlagt innsamling fanger et større marked og har større bærekraft enn uplanlagte innsamlinger. Videre forstår ansatte på tvers av organisasjonen målene, og holder dem motiverte og organiserte for større fordeler. Det tar tid og sannsynligvis til og med dobbel tid for oppgaven å lage en plan. Til slutt vil resultatene imidlertid være verdt bryet (Sargeant & Jay, 2010).

Referanser

Burnett, J. (2007). Ideell markedsføring av gode fremgangsmåter. Hoboken, NJ: Wiley.

Perry, G. (2007). Opphevet innsamling. Hoboken, NJ: Wiley.

Sargeant, A. & Jay, E. (2004). Å bygge opp donorlojalitet. San Francisco: Jossey-Bass.

Sargeant, A. & Jay, E. (2010). Styring av innsamlinger. London: Routledge.

Sargeant, A. & Shang, J. (2010). Innsamlingsprinsipper og praksis. San Francisco: Jossey-Bass.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta