Skape en merkevareidentitet som en uavhengig konsulent

S

Å skape en merkevareidentitet er en viktig del av prosessen med å etablere enhver virksomhet. En merkeidentitet skaper lojalitet, inspirerer til tillit og gjør det enkelt å gjenkjenne deg og tjenestene dine. En komplett merkeidentitet kan bestå av flere segmenter, som ikke alle vil være tilstede under alle omstendigheter. Evaluer følgende komponenter i en komplett merkeidentitet for å finne ut hvilke som vil spille en viktig rolle for virksomheten din.

Navn. Hver virksomhet bør ha et unikt navn, inkludert uavhengige konsulenter. Enten du velger å gå etter ditt eget fulle navn, etternavnet ditt etterfulgt av en beskrivelse av tjenestene dine, eller et fullstendig fiktivt navn, må du velge et navn som vil bli assosiert med virksomheten din konsekvent på tvers av alt materialet ditt. Mange konsulenter velger å enten operere under sitt eget navn, eller bruke etternavnet etterfulgt av “Consulting”, eller en annen beskrivende betegnelse for din bransje, for eksempel “Smith Management Consulting.” Det er mer vanlig at grupper av konsulenter går under et fiktivt navn, for eksempel «Peak Performance Consulting». Når det er sagt, er det helt rimelig for deg å velge et hvilket som helst alternativ, forutsatt at det er konsekvent og ikke allerede er tatt av en annen virksomhet i en lignende kategori. Før du bestemmer deg for navnet, tenk på at om du vil ha et nettsted nå eller ikke, hvis du noen gang vil ha en tilstedeværelse på nettet, så trenger du .com-domenet uansett hva bedriftsnavnet ditt er. Så sikre ditt domenenavn samtidig som du velger bedriftsnavnet ditt. Du kan enten parkere siden og bekymre deg for det senere, eller starte prosessen med å opprette en netttilstedeværelse med en gang.

E-post. E-postadressen din sier mye om deg, og kan påvirke ditt profesjonelle image. [email protected] gir kanskje ikke et profesjonelt inntrykk, og gratis e-posttjenester som Yahoo eller Hotmail legger ofte til annonser i bunnteksten av e-postkommunikasjonen din. Bruk bedriftsdomenet ditt til å konfigurere profesjonell bedrifts-e-post. Hvis du av en eller annen grunn ikke kan få en ekte bedrifts-e-postkonto på ditt eget domene, sett i det minste opp en nøytral e-post fra en annonsefri tjeneste som [email protected].

Logo. En logo er et visuelt symbol som representerer virksomheten din. Vanligvis vil en logo inneholde firmanavnet, kombinert med et bilde som på en eller annen måte er relevant for tjenestene som tilbys. Ofte kan logoer være så enkle som bedriftsnavnet som alltid vises i en bestemt skrifttype, plassert i en boks eller understreket. Når du velger en logo, sørg for å velge noe enkelt nok til at det fortsatt vil se tiltalende ut når det er veldig lite eller i svart-hvitt. Komplekse logoer reproduseres ofte dårlig, og den visuelle appellen kan ende opp med å gå seg vill. Bekjemp trangen til å designe din egen logo. Med mindre du er grafisk designer av yrke, er det best å overlate opprettelsen av en logo til andre fagfolk. Logodesigntjenester koster bare noen få hundre dollar og kan utgjøre hele forskjellen i bedriftens lønnsomhet. Før du ferdigstiller en logo, faks den til deg selv, krymp den ned til liten størrelse og prøv å se på den i forskjellige formater for å være sikker på at den fortsatt vil se bra ut under vanskelige, men dessverre vanlige forretningsforhold.

Farger. Mange bedrifter velger å assosiere med en bestemt farge, eller sett med farger. Denne strategien gjør det mulig å trykke bedriftslogoen på reklameprodukter som matcher selskapets farger, noe som kan gjøre det lettere å gjenkjenne merkevaren. For eksempel kan et helseselskap som bruker en viss nyanse av blått ha t-skjorter og penner trykt med firmalogoen som samsvarer med den samme nyansen av blått som brukes på deres brosjyrer og andre markedsføringsmateriale. Undersøk litt om fargepsykologien som matcher merkefølelsen din, og rådfør deg med logodesigneren din om fargepaletter som ikke går av moten. Igjen, som med logodesignet, kan en profesjonell hjelpe deg med å utvikle fargevalg som vil formidle det riktige inntrykket.

Tagline eller slagord. Et slagord eller slagord er en kort setning som ofte vises sammen med bedriftsnavnet på trykt materiale som hjelper til med å beskrive hva virksomheten gjør eller fremkalle en følelse som du ønsker skal assosieres med virksomheten din. Slagord kan også være fordelaktige for å skille bedriften din fra konkurrentenes ved å peke på nøkkelfunksjoner og fordeler ved tjenestene dine. Slagord skal være korte, enkle og minneverdige. Slagord er ment å tåle tidens tann, og bør være utformet for å stå ved virksomheten din i mange år. Slagord, på den annen side, er ofte designet for en spesifikk markedsføringskampanje og kan endres like ofte som du endrer markedsføringsfokus. Vurder å jobbe med en profesjonell markedsføringskonsulent for å generere potensielle merkelapper og kampanjeslagord, og få tilbakemeldinger fra verdsatte forretningspartnere, kolleger og medarbeidere.

Visittkort. Alle trenger et godt visittkort. Som en uavhengig konsulent vil kostnadsforskjellen mellom billige visittkort og high end-kort være nesten meningsløs i løpet av et år – og likevel kan den forskjellen på $100 bety at avtaler er vunnet eller tapt. Få logodesigneren til å lage et visittkortdesign til deg mens de holder på. Med mindre du er i et kreativt felt, ikke prøv å bli for innovativ med kortet. Husk at mindre er mer – begrense kortet ditt til den grunnleggende kontaktinformasjonen noen trenger for å nå deg, og motstå trangen til å liste opp flere e-postadresser og flere telefonnumre. Sett kun hovednummeret og hovede-postklientene skal bruke for å nå deg – og husk å bruke en profesjonell bedrifts-e-postadresse. Unngå rabatterte nettskrivere, eller i det minste oppgrader for et tykkere papir og kanskje den forhøyede termografiskriften. Prøv å la det være tomt – i det minste på baksiden – slik at en potensiell kunde kan skrive en lapp på baksiden av kortet ditt og huske hvem du er.

Nettsted. Sist men ikke minst, en nettside. Før eller siden trenger du en, så sørg for at du registrerte domenenavnet du ønsket fra starten. Med mindre du er en profesjonell webutvikler med svært aktuelle designferdigheter, bør du ikke prøve å bygge din egen side. Det er ikke verdt tiden din, og et utdatert eller vanskelig å navigere nettsted kan skade deg mer enn det hjelper deg. Ikke la en venn bygge nettstedet ditt heller; med mindre de er profesjonelle i heltidsbygging av nettsteder, vil siden sannsynligvis være utdatert, vanskelig å vedlikeholde og mindre enn brukervennlig. Du trenger sannsynligvis heller ikke et egendefinert nettsted i bedriftsklasse med alle klokkene og fløytene. Bruk en profesjonell webdesign- og vertspakketjeneste – de er rikelig, enkle å bruke og rimelige. For noen få hundre dollar, pluss en vertspakke, kan du være i gang på bare timer med en profesjonell, oppdatert og brukervennlig tilstedeværelse på nettet. Bare velg en mal, velg en vertspakke og bruk det elektroniske grensesnittet for å legge inn innholdet på nettsidene dine.

Snart vil du bli satt opp med en komplett bedriftsidentitet som profesjonell konsulent, komplett med navn, logo, visittkort og nettside. Etter det vil det være opp til deg å blåse liv i din nye merkeidentitet ved å tilby minneverdige og profesjonelle konsulenttjenester av høy kvalitet.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta