Risikoer, belønninger og farer ved ICO-er

R

Bitcoin skapte en revolusjon ved å introdusere den første desentraliserte digitale valutaen der folk og bedrifter kontrollerer transaksjonene sine i stedet for banker og kredittkort. Nå har vi en ny revolusjon i form av Initial Coin Offering (ICO).

Hva er et første mynttilbud (ICO)?

En ICO er et relativt nytt innsamlingsverktøy som oppstartsbedrifter kan bruke til å skaffe kapital gjennom kryptovalutaer/tokens. Her samler investorer inn penger i enten Bitcoins, Ethereum eller andre typer kryptovalutaer. Det er som en annen form for crowdfunding.

Fordeler med ICOer

I likhet med Bitcoin, er ICOs største fordel at oppstartsselskaper ikke trenger å forholde seg til tredjepartsmyndigheter som banker og risikokapitalister. ICO-er gir en rekke andre bekvemmeligheter, nemlig:

  • Innhenting av kapital fra hvor som helst i verden

  • Potensielt høy avkastning til investorer

  • Rask og enkel pengeinnsamling

  • Begrenset tilbud-etterspørsel-prinsipp der kryptovalutaer får verdi i fremtiden

  • Tokens har en likviditetspremie

  • Lite til null transaksjonsgebyrer

ICO-er begynte å få popularitet i 2017. Et godt eksempel fra mai 2017 var ICO for en ny nettleser kjent som Brave. Dette genererte over 35 millioner dollar på i underkant av 30 sekunder. I oktober samme år ble totalen ICO myntsalg utført på den tiden var verdt 2,3 milliarder dollar, som var mer enn 10 ganger ytelsen i 2016.

Risikoer og farer ved ICO-er

Som enhver ny teknologi, spesielt med tanke på at millioner av dollar er involvert, har det vært kritikk og gransking fra regulatoriske myndigheter. ICO-er har involvert risikoer, svindel og kontroverser som har brakt dem under gransking av profesjonelle virksomheter og myndighetspersoner.

Noen vanlige risikoer forbundet med ICOer inkluderer:

Mangel på regulering

Dette er kanskje det største problemet ICO-er står overfor. Fordi de ikke overholder lovene og forskriftene til sentraliserte myndigheter, møter ICO-er mange spekulasjoner, debatter og kritikk rundt deres lovlighet.

I USA har US Securities and Exchange Commission (SEC) ennå ikke anerkjent ICO-tokens og investeringer, noe som etterlater usikkerhet rundt avgjørelsen om deres regulering. Det er derfor det kan være bedre å investere i oppstarts-ICOer som er knyttet til advokatfirmaer.

Høyh Potensial for svindel

En annen ting med at ICO er uregulert er at det er potensial for svindel eller svindelangrep. De som satser på ICO-er er vanligvis usofistikerte investorer.

Investorer vet ikke om et prosjekt som ikke er utgitt ennå noen gang vil bli utgitt. ICO-er avslører heller ikke personlig informasjon. Så for alt de vet, er hele denne greia én stor hvitvaskingsskandale. På den annen side har det også vært tilfeller av at dette har skjedd med crowdfunding.

Høyere Sjanser for feil

En oppstart som får kapitalen sin gjennom ICO-er har større sjanse for å mislykkes. Faktisk fant en rapport utført av et lite team fra Boston College i Massachusetts at 55,4 % av tokenprosjektene mislyktes på under 4 måneder.

Konklusjon

Til syvende og sist er ICO-er raske og effektive crowdfunding-muligheter, men med ganske store risikoer når det gjelder sikkerhet, regulering og høye feilsjanser. Det fungerer for noen startups, men et stort flertall av dem klarer det ikke. Om det er noe som er moralsk eller ikke, faller på hvordan du vurderer konsekvensene og hvor gode markedsføringsevner du har.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta