Rammeverket for presentasjon av ledelsesrådgivning

R

Denne artikkelen diskuterer rammeverket for konsulentpresentasjon. Alle forretningsstrategier og managementkonsulentfirmaer, som McKinsey, Bain, BCG og Booz Allen, bruker presentasjonsrammer. I det store og hele er de alle varianter av de samme konseptene og designet. Siden konsulentfirmaer er beryktet for å utvikle strukturerte og vakre lysbilder, representerer Consulting Presentation Framework den optimale måten å strukturere og presentere informasjonen din i form av en PowerPoint -presentasjon.

Det innebærer veldig spesifikke regler for skriftflater, skriftstørrelser, type grammatikkregler som skal følges, og så videre. Om ikke annet vil det å adoptere og religiøst holde seg til rammene forbedre utseendet og profesjonaliteten til lysbildene dine enormt.

Gjennom årene har jeg støtt på en rekke forskjellige presentasjonsrammer fra de forskjellige firmaene jeg jobbet for. Rammeverket som presenteres i denne artikkelen, er lånt av dem alle og er en sammenslåing av komponentene jeg syntes fungerte best.

La oss grave i.

På et typisk innholdsbilde er det 3 kjernekomponenter: Overskriften, Kroppen og Støtfanger.

Overskriften

Overskriften ligger på toppen av lysbildet. Det er en setning som introduserer lysbildet. Mange bruker denne plassen til tittelen på lysbildet. I denne rammen vil ‘tittelen’ gå inn i Kroppen (beskrevet i neste avsnitt).

Overskriften skal være Arial Smal, skriftstørrelse 24 og fet skrift. Ikke bruk noen slutttegn (f.eks. Ingen punktum).

Som nevnt er det en setning og 1 setning maks. Det må heller ikke overstige 2 linjer. Hvis du synes den er lengre, kan du omformulere og forkorte overskriften. Hvis overskriften er lengre enn 2 linjer, vil publikum gå deg vill og/eller kjeder deg. Når du går fra lysbilde til lysbilde, bør setningene i overskriftene koble seg sammen for å fortelle en sammenhengende historie som publikum kan følge.

Kroppen

Kroppen er hoveddelen av lysbildet. Den inneholder alt det fargerike innholdet (f.eks. Tekstbokser, diagrammer, etc.). Alt du legger i kroppen bør bygge på det som har blitt introdusert i overskriften. All tekst i brødteksten skal være Arial -skrift. Den minste skriftstørrelsen som skal brukes er størrelse 10, fordi enhver størrelse mindre (ved hjelp av Arial) er for vanskelig å lese for de fleste. Dette gjelder spesielt hvis du projiserer presentasjonen.

Øverst til venstre på kroppen din bør du ha tittelen på lysbildet. Tittelen er det folk tradisjonelt setter i overskriftsområdet. Det er en kort setning som kategoriserer det Kroppen illustrerer. Eksempler inkluderer ‘6-fasetilnærming’, ‘E-bokens mål’, ‘Strategiske hierarkier og relaterte utfordringer’. Som du la merke til, følger store bokstaver med boktittelen (per MLA). Tittelen skal være Arial, skriftstørrelse 16, fet skrift og kursiv.

Hvis du har tall eller informasjon på lysbildet som må hentes, må du gjøre det. Kilden skal vises i en tekstboks nederst til venstre på kroppen. Det skal være Arial, skriftstørrelse 10, og begynne med teksten “Kilde:”. Konsulenter bruker mange forskjellige metoder og rammer for å strukturere og designe innhold for kroppen. Vi vil ikke diskutere disse andre læresetningene i denne artikkelen.

Støtfangeren

Alle konsulentfirmaer har denne siste komponenten, men kan kalle det forskjellige navn. Deloitte & Touche kaller det Take-Away, AT Kearny kaller det Tombstone, og Capgemini Consulting kaller det Kicker.

Formålet med støtfangeren er å ta for seg “så hva?” spørsmål publikummet ditt kan ha. Mens overskriften ga en introduksjon og kontekst til lysbildet, og kroppen prydet den meldingen med presiserende detaljer, tall, diagrammer og så videre, risikerer du at publikum tenker: Ok, denne informasjonen er interessant, men så hva ? Hvorfor trenger jeg å vite dette? Hvorfor skal jeg bry meg?

Det er alle rettferdige spørsmål og de du bør svare med støtfangeren. Hvis du ikke kan tenke på noe meningsfylt å sette i støtfangeren, kan du spørre deg selv om du virkelig trenger å ha dette lysbildet i dekket. Med andre ord, hvis lysbildet ikke gir noen ekstra innsikt som er viktig for publikum å vite, hvorfor inkludere det hele? Selvfølgelig er det mange gyldige grunner til å ha et lysbilde uten støtfanger. For eksempel presenterer lysbildet bare dagsordenen, er et overgangs -lysbilde, eller bare er å gi nøkkelkontaktinformasjon. Noen ganger glir de bare for å presentere rådata.

Støtfangeren er i form av en lys boks nederst på lysbildet. Den skal være Arial, skriftstørrelse 14, fet skrift og kursiv. I motsetning til overskriften, bør den ha slutttegn. I likhet med overskriften er det bare 1 setning og 2 linjer maks.

For å gjøre ting enkelt for deg har jeg laget en PowerPoint -mal som er i samsvar med dette rammeverket for deg. Du kan laste den ned her: http://learnppt.com/downloads/sampletemplate/.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta