Navngi et konsulentselskap

N

Med økonomien på skidene slår mange erfarne mellom- og øvre fagfolk ut på egen hånd og utnytter sin ekspertise til å bygge sin egen fremtid og kontrollere sin egen skjebne. For mange av disse håpefulle gründerne er det å skape et overbevisende merkenavn nytt territorium, et komplett og fullstendig mysterium. De vet at det er en viktig del av ligningen, og de kan til og med ha hatt en markedsføringsavdeling på heltid på sitt forrige firma. Men nå er det “gjør-det-selv-tid”, og det mangler informasjon om hvordan du lykkes med å merke et nytt konsulentselskap. Frykt ikke mer. Det første trinnet i å merke et konsulentselskap er å kjenne dine mål. Her er fire viktige spørsmål for å klargjøre målene dine …

1. Vil du at firmanavnet ditt skal skille seg ut eller passe inn? Dette kan virke som et lure spørsmål, men det er ikke et riktig eller feil svar. Noen nye konsulenter er så opptatt av å få aksept i sin bransje, de er mye mer komfortable med et navn som høres etablert og troverdig ut helt fra starten. Hvis det er tilfelle, kan du prøve å finne en liste over andre i bransjen din på nettsteder som dmoz.org. Du vil da få en følelse av nomenklaturen som brukes i feltet ditt. Du kan kanskje etterligne følelsen, akkurat som andre bransjer har gjort (dvs. Microsofts Outlook, Apples Safari, Netscapes Navigator, etc.) Hvis du vil bli varslet, må du gjøre det motsatte. Se på firmanavnene i ditt felt og bruk tolkende navngivningsstrategier. For eksempel, hvis nesten alle i kategorien din bruker egennavn (noen ganger kjent som “eldre” navn), så gå med en metafor (dvs. Jaguar, Caterpillar, Amazon, Monster, etc.) for å formidle selskapets egenskaper. Eller prøv positive konnotasjonsord for å skape en helt ny identitet (dvs. RedHat, OnStar, FireDog, etc.) Bare sørg for at du har en begrunnelse som kan forklare hvorfor du valgte det navnet, og en som fører til en dypere dialog om din bedrift.

2. Har du utforsket alle mulighetene? Nye bedriftseiere blir ofte frustrerte og motløse når de navngir sine nye virksomheter, rett og slett fordi de bare har forsøkt en eller to navngivningsstrategier. Mange ganger har de laget en liste over bokstavelige/funksjonelle navn, (dvs. Custom Software Consulting) bare for å finne domenenavnene er borte. Eller de har prøvd noen åpenbare metaforer (dvs. Summit, Pinnacle, etc.) og funnet dusinvis av selskaper med lignende navn. Trikset er å bruke flere metoder. Disse inkluderer…

* Nøkkelegenskaper – For eksempel nevnte vi et bemanningsselskap BrightHire.com basert på deres ønske om å tiltrekke seg de mest intelligente kandidatene. Du kan se dette ansatt med firmanavn som SirSpeedy, EconoLodge, Priceline og Smart Cuts. Er det en overordnet fordel du gir som du kan inkorporere i navnet ditt?

* Oppfunnede navn – Dette er en favoritt blant konsulenter, men vær forsiktig. Det er lett å bli fanget av jakten på et nytt navn og gradvis vri stavemåten og meldingen til det er uforståelig. Det er greit å bruke latinske orddeler og uklare referanser hvis navnet fremdeles kan snakkes og staves enkelt. Små firmaer har fordelen av å formidle deler av merkevaremeldingen personlig, over telefon eller på en fagkonferanse. Men ikke press det. Hvis du oppdager at du hele tiden må stave eller rette stavemåten, er det en glipp. Og husk at navnet kan bli oppfunnet og fortsatt ha en følelse av mening. Vi navngav ett selskap Claricent, fordi de var i stand til å gi klar innsikt og retning til deres kundebase. Så du kan fremdeles formidle et attributt, selv i et oppfunnet navn. (dvs. Verizon = Horizon, Agilent = Agile, etc.)

* Beskrivende hybridnavn – Disse navnene kombinerer et bransjebeskrivelsesord og gifter det med et stemningsfullt ord. Eksempler inkluderer selskaper som Emisstar, konsulenter i utslippskontrollindustrien. Store merkeeksempler inkluderer JetBlue og CarMax. Hvis du bruker denne tilnærmingen, må du bare være sikker på at bransjebeskrivelsen din er en som ikke vil endres over tid.

* Metaforer – Siden det ordspråklige “bildet maler tusen ord”, er metaforer en fin måte å formidle flere firmaattributter med et enkelt bilde. FourBridges Capital, for eksempel, uttrykker dette investeringsbankfirmaets evne til å “bygge bro over gapet” og “koble forretninger med kapital”, etc. Med fire store partnere og fire store broer i Chattanooga, TN, får historien enda mer grep.

3. Har du prioritert dine ønsker? Å starte et nytt konsulentfirma gir en vakker blank side for å lage historien din. Ta deg tid til å finne ut hva som er viktigst i historien.

* Vil du ha et minneverdig navn?

* Vil du ha et navn som er lett å si og stave?

* Er du mest opptatt av varemerker?

* Er du fast bestemt på å ha nøyaktig matching.com -domenenavnet? Finn ut de viktigste driverne bak navneutfordringen din, slik at når du kommer til en siste liste, kan du se tilbake og velge den som oppfyller dine toppkriterier. Ofte kan prosessen bli tåkete og ufokusert etter et lengre søk etter et navn, og alle ordene begynner å høres like ut. Så vær sikker på at du vet hva du vil før du begynner. På den måten vil det hjelpe deg når klokken er tre, øynene begynner å krysse, og din ektefelle ønsker ikke lenger å være ditt klangbrett.

4. Ser du det store bildet? – Lag en kort liste over favorittnavnene dine, og test dem deretter. Sørg for at du velger personer som enten er i ditt potensielle marked, eller som forstår god merkevarebygging. I stedet for å kaste navn tilfeldig rundt, må du lage en kontekst for hvert navn, slik at når navnet blir sagt, faller det på plass. Det kan også være lurt å investere i noen raske logo -behandlinger for å visualisere merkevaren. Mange store merkenavn ville ringe hellig hvis de bare ble talt. Døm hele pakken … navn, grov tagline, skisse av logo, for å få den virkelige følelsen. Et konsulentnavn som BearingPoint får grep når den har en logo, tag -linje og en historielinje. Bestem deg for om du vil passe inn eller skille deg ut, bruke flere navnestrategier, prioritere “ønsker” -listen din og teste ideene dine, så er du godt i gang med et godt konsulentselskap. Når du har valgt, må du sørge for å kjøre det av din varemerkeadvokat og skaffe det matchende eller nært matchende com -domenenavnet. Fortsett å integrere merkevaremeldingen din på hele nettstedet ditt, bedriftsidentitet, sikkerhetsmateriale og annonsering for å styrke din tilstedeværelse ytterligere. Hvis det gjøres riktig, vil du ha et firmanavn som tjener deg godt, både nå og i årene som kommer.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta