Når en donasjon går til innsamling og ikke programmer

N

For en tid siden snakket jeg med en ideell leder som hadde gode nyheter. Hun hadde snakket med en innflytelsesrik person i samfunnet som stilte henne et enkelt spørsmål.

“Hvis du kunne gjøre en ting for å utvide arbeidet du gjør i samfunnet, hva ville det vært?”

Hennes umiddelbare svar var “Invester i innsamling for å gjøre inntektene våre bærekraftige.”

Måten ledelsen forklarer det, ikke før hadde disse ordene forlatt henne, at hun bekymret seg fordi hun trodde et bedre svar ville vært å ansette en programansvarlig eller annen aktivitet som ville ha direkte påvirket organisasjonens programmeringsarbeid.

Møte

Et par dager gikk uten et ytterligere ord fra den innflytelsesrike personen. Uken etter mottok den ideelle organisasjonen en samtale, og det var igjen samfunnslederen. Han ønsket å følge opp spørsmålet sitt ved å spørre hvor mye hun ville investere i innsamling. Lederen var noen som alltid har vært på toppen av spillet hennes, og hun svarte raskt at hun med en gave på 200 000 dollar ville kunne ansette ekstra personale og utvikle et bredere innsamlingsprogram, som ville hjelpe veldedigheten hennes til å vokse og tjene mer utbredt og bærekraftig innvirkning.

Samfunnsinnflytelsen takket henne og deretter pratet høflig med henne om det gode arbeidet hennes ideelle organisasjoner gjorde. Da lederen la på telefonen-etter å ha planlagt et tidspunkt for å møte ham for å snakke videre om organisasjonen-satte hun seg for å gjøre litt research. Hun visste at herren ikke hadde vært donor eller tilhenger av veldedigheten, men hun følte at det var noe av interesse for ham i organisasjonen og dens oppgave.

Gaven

En av de store aspektene ved å jobbe med enkeltpersoner er at du aldri vet når de kommer til å overraske deg. Da ledelsen kom til møtet, kuttet det innflytelsesrike samfunnsmedlemmet rett til jakten. Han tilbød henne 150 000 dollar for å investere i utviklingsteamet sitt og ba henne deretter om å bruke gaven som en utfordring til andre givere om å øke de ytterligere 50 000 dollar som ville få henne til de 200 000 dollar hun trengte.

Hun var imponert over gavmildheten, spesielt fra noen som ikke hadde vært giver til organisasjonen. I samtalen forklarte han at sønnen var avhengig, og selv om han ønsket å “redde” sønnen, forsto han også at hvis han kunne hjelpe andre foreldre i en lignende situasjon, ville det også være viktig.

Hvorfor fundraising og ikke programmer

Giveren forklarte at da direktøren først fortalte ham at hvis hun hadde ekstra midler, ville hun investere det i innsamling, var det et svar han ikke forventet. Også fra et forretningsperspektiv sa han at det var fornuftig. Som forretningsmann og filantrop i samfunnet forsto han at sykehus, universiteter og kulturorganisasjoner gjorde det til et poeng å investere i driften, inkludert markedsføring og innsamling. Han var også klar over at det var viktig for mindre ideelle organisasjoner å følge denne veien fordi det bidro til å skape donorinntektsstrømmer, som støttet det pågående arbeidet til organisasjoner i samfunnet.

Som han forklarte det, var det en direkte sammenheng mellom økte utgifter til markedsføring og innsamling og eventuelle midler til programmer. Så, slik han så det, selv om han ikke ga en gave direkte til programmer, ville “investeringen” han gjorde hjelpe organisasjonen med å skaffe og utvikle andre givere, noe som igjen ville bidra til å drive penger inn i det programmatiske arbeidet.

Lucky Break

Selv om mange ideelle organisasjoner ikke har flaks og lykke som organisasjonen jeg skriver om i dag gjorde for å få en sofistikert donor som ønsker å gi en gave til innsamling, er virkeligheten at mindre samfunnsorganisasjoner og givere faktisk er å forstå hva de store institusjonene har visst lenge. Det må investeres i institusjonell kapasitet til et veldedig formål, spesielt markedsføring og innsamling.

Det er måter du kan begynne å bearbeide jorden for at dine supportere kan gi mer til ditt årlige fond eller direkte til kapasitetsbygging.

  1. Informer dine støttespillere om hvordan de ikke-programmatiske midlene dine brukes. Vær gjennomsiktig.
  2. Utvikle en plan og hjelp mesterne dine, spesielt styremedlemmene dine, til å forstå hvorfor organisasjonen trenger investeringer i organisasjonens infrastruktur, spesielt markedsføring og innsamling.
  3. Gjør din forskning og forstå bransjens referanseverdier for temaet kapasitetsbygging og ideell bærekraft.

Til slutt, hvis du får tilbakekall fra styremedlemmer eller ikke nok trekkraft, tenk på å rekruttere styremedlemmer og mestere for organisasjonen din, som også forstår sammenhengen mellom finansiering av innsamling og organisasjonens bærekraft. Gjør det et poeng å ha denne saken som et vanlig samtaleemne på styremøtene dine og med innflytelsesrike givere. Og hvis du finner en mulighet til å tiltrekke deg penger som går direkte til å bygge opp markedsførings- og innsamlingsarbeidet, kan du lage en strategi for å gå ut og be om det.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta