Intervju med Dr Michael Baron (administrerende direktør, Baron Consulting)

I

Som en internasjonal student som studerer i Australia (jeg er master i regnskapsstudent ved Monash University), er jeg virkelig bekymret for om jeg etter fullført grad vil kunne sikre meg en profesjonell jobb knyttet til mitt studieretning. Dette er grunnen til at da en av vennene mine ‘skrøt’ av at hans lederlærer også tilfeldigvis er en rekrutteringskonsulent og alltid er glad for å gi studentene vennlige råd og hjelp til å få profesjonelle jobber i Australia, prøvde jeg å ” lokke ” min kjære venn for å hjelpe meg med å arrangere et uformelt møte med foreleseren for å få en prat om mine fremtidige ansettelsesmuligheter. Slik møtte jeg Dr. Michael Baron, (administrerende direktør i Baron Consulting – Melbourne -basert rekrutterings- og opplæringsbyrå). Michael ser ut til å være en slags ” kultfigur ” for studentene som ser på ham mer som en mentor i stedet for som foreleser. Jeg likte samtalen vår veldig godt, og jeg føler at Michaels råd ikke bare er relevante for meg, men også for mange andre studenter og nyutdannede. Dette er grunnen til at jeg spurte Michael om han hadde noe imot om jeg ville registrere svarene hans på spørsmålene mine, slik at jeg kunne dele dem med andre. Heldigvis gjorde han ikke ï��! Så her kommer vårt improviserte intervju:

Michael, som en utenlandsk student som ikke har australsk arbeidserfaring i det hele tatt og bare 3 måneders profesjonell arbeidserfaring tilbake i Kina, er jeg naturligvis litt bekymret. Jeg er ett år unna ferdigstillelsen av Master of Professional Accounting -graden ved Monash, og for å være helt ærlig, er jeg ikke helt sikker på hva jeg skal gjøre videre? Hvordan søke på jobber?

Godt spørsmål, Violet. Det er aldri lett å snu et nytt blad og starte en ny etappe i livet. Det gir deg imidlertid ingen unnskyldning for å gi opp selv før du begynner å prøve ï��! Det aller første trinnet er å lage et godt CV. Så vidt jeg vet, gir alle universiteter inkludert dine studenter en CV -tjeneste gratis (vel, ganske gratis – siden de åpenbart er finansiert gjennom dine og andres gebyrer), så jeg vil foreslå å kontakte Monash studentstøtte tjenester, og de vil gi deg råd om hvem du skal henvende deg til for å få ditt CV gjort pent. I din CV, gitt din svært begrensede arbeidserfaring – prøv å understreke dine ferdigheter og evner. Fokuser på ferdighetene som er spesielt relevante for jobben du søker på. Les stillingsbeskrivelsene nøye, og fortsett å gjøre små justeringer i CV -en din slik at den alltid er tilpasset behovene til selskapet du søker til. Jeg vet at det er hardt arbeid … men det må gjøres!

Oki, jeg føler meg litt bedre allerede. Godt å vite at det fortsatt er noe håp mot håp for meg. Så du nevnte å lage et CV og søke hvor som helst jeg kan. Men tror du noen vil gi en sjanse til en søker som ikke har lokal arbeidserfaring i det hele tatt?

Selvfølgelig vil mange av selskapene ikke være villige til å ” ta en risiko ” og ansette en nyutdannet, men noen vil! Ikke ta avslag nær ditt hjerte og fortsett å søke på så mange relevante stillinger som du muligens kan identifisere. Til slutt vil din utholdenhet lønne seg, og du vil endelig kunne sikre deg noen intervjuer, og når du kommer til intervjuet, er det alltid en sjanse!

Og Michael, mange av vennene mine foreslår at jeg får litt lokal erfaring ved å melde meg på et internship -opplæringsprogram eller yrkesårsprogram. Synes du det er en god idé?

Dine venner er på rett spor. På noen måte, hvis du kan sikre deg en praksisplass – gå for det! Når du først er med i et firma som praktikant – ikke bare vil det være en perfekt mulighet til å skaffe seg ferdigheter og erfaring, men også hvis du klarer å imponere praktikktilsynene dine – er det stor sjanse for at de vil tilby deg lønnet arbeid etter at du er ferdig med praksis. Bare sørg for at du velger en praksisplass som passer for deg. Ikke bry deg om du ikke får betalt for din innsats så lenge det er rikelig med gratis trening og muligheter for å få nye ferdigheter på jobb.

Ikke sant, og hva med å få gode karakterer? Hvis jeg studerer dag og natt (ikke det jeg har tenkt å) og får alle HD -er i belønning for min flotte innsats. Vil det hjelpe meg å få jobb?

Jeg vil ikke avskrekke deg fra å studere hardt, men sannheten er, mens gode karakterer i noen tilfeller hjelper (for eksempel når du fyller ut søknadsskjemaer for å søke på kandidatjobber, og du blir bedt om å oppgi karakterene), men det er bare en av mange faktorer som kan gi deg et konkurransefortrinn når du søker på jobber og uten tvil ikke den største fordelen av alle. Selv om arbeidsgivere forventer at nyutdannede som de er i ferd med å ansette for å være flittige lærde, er de mye mer bekymret for din evne til å lære, entusiasme, folks ferdigheter og faktiske kunnskaper i stedet for karakterene. For eksempel, hvis det fremgår av CV-en din at du kan lage skattemeldinger i virkeligheten, er det langt mer imponerende enn å ha HD-karakter for et skattefag.

Og hva med Baron Consulting -jobber? Vil du tilby noen med begrenset eller ingen relevant erfaring en jobb i din bedrift hvis du føler at personen er entusiastisk og ivrig etter å lære, ville du alltid foretrekke noen med påvist yrkeserfaring? Vær ærlig!

Siden du insisterer på at jeg burde svare ærlig på spørsmålet (ikke at jeg ville være tilbøyelig til å svare på det uredelig ellers). Vi verdsetter absolutt arbeidserfaring akkurat som andre arbeidsgivere gjør. Å sikre en seniorjobb hos oss uten tilstrekkelig arbeidserfaring i lignende rolle er svært urealistisk. Imidlertid, for juniorjobber (spesielt praksisplasser), er vi noen ganger glade for å vurdere søkere med begrenset eller ingen yrkeserfaring så lenge de er i stand til å demonstrere at de er engasjert i å jobbe hardt, raske og er glade i å jobbe som en del av vår lite og vennlig team. Erfaring er ikke alt! Alle må komme i gang på et tidspunkt, og vi forstår det … og det samme gjør mange andre organisasjoner. Vi trenger imidlertid å tro at praktikantene er i stand til å bidra til prosjektene våre og deres evne til å lære raskt og bli verdifulle medlemmer av teamet vårt … og dette er opp til dem å demonstrere under intervjuprosessen!

Ha ha. Eller vel, takk for ærligheten. Nå det aller siste spørsmålet – hvordan annonserer du og andre rekrutteringsbyråer ledige stillinger? Jeg besøker SEEK nå og da. Jeg sjekker også ut ledige stillinger som er tilgjengelige via Monash online fora og fellesskap (dessverre er de fleste av disse jobbene neppe profesjonelle og knyttet til studieretningen min). Så hvor ellers kan jeg finne ledige stillinger å søke på?

Nok en gang er du på rett spor! Hoveddelen av alle jobbmulighetene er tilgjengelig via Seek -nettstedet. Imidlertid er universitetsfora og lokalsamfunn kanskje ikke så nyttige når det gjelder å gå inn på profesjonelle arbeidsområder. Så vidt jeg vet, er nesten alle jobbene som er lagt ut på universitetsfora, uformelle jobber. Disse jobbene (f.eks. Rengjøring, barnevakt etc.) er bra for nåværende studenter og for nyutdannede mens de fortsatt er på jobbjakt etter studierelaterte jobber, men har liten tilknytning til profesjonelle jobber. En annen måte å utvide sysselsettingsmulighetene er ” dørlåsing ”. Chat med vennene dine for å finne ut om de kjenner ” noen ” som kan jobbe med et selskap som kan ta imot nyutdannede som deg, og prøv å avtale et møte med dem slik at de kan gi deg råd om det er noen åpninger tilgjengelig i deres selskaper, og hvis ja, hva er den beste måten å søke på disse. Videre kan du også prøve ” cold-calling ”. Identifiser organisasjoner som er kjent for å rekruttere nyutdannede innen ditt arbeidsfelt, og kontakt dem via telefon eller e -post for å be om et møte. Dette kan føre til flere potensielle sysselsettingsmuligheter.

Takk, Michael.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta