Hvorfor nyhetsbrev for innsamling ikke fungerer lenger

H

Du vet at det å si “Hvis det ikke er ødelagt, ikke fikser det”? Vel, det er på tide å fikse det som er ødelagt med nyhetsbrevet for innsamling.

Jepp, uten å se det, kan jeg fortelle deg at det er veldig sannsynlig at du må endre noen ting med nyhetsbrevet for utskrift eller e -post.

Jeg har hørt fra mange givere at de ikke engang ser på nyhetsbrev lenger, selv om det kommer fra deres favoritt ideelle organisasjon.

Du vet hvorfor? De er kjedelige og selvbetjente.

De fleste ideelle organisasjoner sender ut egoistiske nyhetsbrev. Disse nyhetsbrevene er skrevet av velmenende mennesker som ikke har stoppet lenge nok til å virkelig forstå leseren og hva leseren ønsker.

Tenk på hvordan du setter sammen et nyhetsbrev: Altfor ofte faller nyhetsbrevet til bunnen av prioriteringslisten fordi du er gal opptatt av å få ting gjort. En dag innser du at det er på tide å få ut et nyhetsbrev, og i et vanvittig forsøk på å gjøre det raskt, slik at du kan sjekke det fra listen, tar du tak i de første emnene for å slå tankene dine, slå sammen artikler og nå ting som skal fylles ut opp plass. Det er ikke hyggelig for deg og absolutt ikke hyggelig for giveren din.

Så hvordan fikser du det? Hvordan setter du sammen et nyhetsbrev som giveren din vil lese og svare på?

1. Start med å lage en produksjonsplan som gir deg god tid til å skrive og gjennomgå. Ta deg tid til å skrive den ut og sende den også.

2. Deretter bruker du litt tid på å bli kjent med leseren din. Hvem er dine givere og prospekter? Hva bryr de seg egentlig om? Jeg gir deg et hint: de bryr seg ikke om det kjedelige brevet fra administrerende direktør eller styreleder. Det de vil vite er hvordan du endrer liv. De vil vite om menneskene hvis liv blir endret av arbeidet organisasjonen din gjør.

3. Trinn 3 er å skrive om tingene din donor ønsker å vite om. Del historiene om menneskelig interesse som får donorene dine til å føle seg godt om beslutningen om å støtte organisasjonen din.

4. Til slutt er trinn 4 å levere nyhetsbrevet i det formatet som giveren ønsker. Ikke bestem deg for å sende nyhetsbrevet ditt via e -post bare for å spare penger på utskrift og porto. Finn ut hvordan giverne dine vil motta det, og send det på den måten.

Husk at det endelige målet ditt er å bygge relasjoner med giverne og potensielle kunder. Forhold fører til lojalitet og langsiktig støtte. Kommunikasjon er avgjørende for å bygge et forhold.

Tenk et øyeblikk på noen du kjenner at den eneste gangen du hører fra dem er når de vil ha noe. Vi kjenner alle noen sånn, ikke sant? Ikke vær den personen for giverne dine! Ikke dukk opp med hånden ut for penger hele tiden. Kommuniser med dem for å holde dem oppdatert om hva som skjer.

Et godt gjennomført nyhetsbrev vil ikke bare informere og utdanne leseren din, men også bidra til å bygge det dyrebare forholdet. Følg disse fire trinnene, så er du godt i gang.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta