Hvordan foreta en oppfølgingssamtale til en giver etter å ha sendt et pengeinnsamlingsbrev

H

Oppfølgingssamtaler til direktepost-appeller eller spesielle arrangementer kan sikre ytterligere donasjoner til organisasjonen din. Men hva sier du?

Hvis du er ny i innsamlingsverdenen, kan det hende du er ukomfortabel med å ringe en giver på telefonen. Ikke bekymre deg – de vil ikke bite! De fleste givere er hyggelige å chatte med, spesielt hvis de virkelig bryr seg om organisasjonen din.

Her er et eksempelskript du kan bruke til å foreta oppfølgingssamtaler etter å ha sendt et innsamlingsbrev via posten.

Start med det åpenbare:

“Hei, dette er (navnet ditt) og jeg er (din tittel) i (organisasjonen din). Vi sendte deg et brev for noen uker siden, og jeg ringer for å høre om du har det.”

Svaret kan være “ja, vi har det”, “nei, det gjorde vi ikke” eller “hvilken bokstav?” Si noe neste som gjenspeiler innholdet i brevet.

“Som jeg nevnte i brevet, har vi hatt en dramatisk økning i etterspørselen etter våre tjenester. Vi ber våre støttespillere gi en gave for å hjelpe oss med å fortsette å yte tjenester og møte den økte etterspørselen.”

Så hør.

Du må kanskje fortelle dem hvordan de skal sende en gave (med andre ord, vær klar med adressen). Lytt etter ledetråder om at de ikke ønsker å motta fremtidige henvendelser, og noter så åpenbart i databasen din. Noter også hvis de sier ja, de sender en gave inn. Tilby å sende dem en løftepåminnelse hvis de trenger det.

Takk dem for deres tid og for deres fortsatte støtte til organisasjonen din.

Det er det!

Når du har ringt noen få samtaler, vil du få taket på å snakke med givere og finne en rytme for deg selv på telefonen.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta