Historien om gummiarmbånd – fra mote til pengeinnsamling

H

Rubber Bracelets, begynte som en punkrock anti-mote, anti-etablissementserklæring på slutten av 1970-tallet – tidlig på 1980-tallet. Opprinnelig ble svarte, gummi 0-ringer båret som armbånd. Disse armbåndene skildret anti-smykkefølelsen, siden gummi ikke har noen verdi eller status sammenlignet med edle metaller som gull, sølv og platina.

De ble svært populære på 1980-tallet da de ble båret av kjendiser under konsertene og videoene deres, men disse armbåndene var egentlig ikke gummi, de var faktisk silikonarmbånd; i dag er de fortsatt laget av silikon. Omtrent på samme tid ble geléarmbånd en het vare; tynne gummibånd som kom i mange ugjennomsiktige og gjennomskinnelige farger. De gjennomsiktige kunne til og med bli funnet med glitter innebygd i dem. Disse spennende nye nyhetene kan kjøpes hvor som helst; narkotikabutikker, tyggegummimaskiner, postordre eller andre personer. Målet var å ha på seg så mange man kunne, noen ganger i hundrevis. Det var veldig vanlig å bytte og dele blant venner.

På slutten av 1990-tallet ble gummibåndarmbånd populære. I dette tilfellet ble tykke gummibånd hentet fra rundt båndede grønnsaker i matbutikken og båret rundt håndleddet. Denne trenden varte imidlertid ikke lenge siden ekte gummi er veldig ubehagelig; det klikker og fester seg til huden og håret, og det brytes raskt ned av svette og kroppsoljer og går i oppløsning.

Nok en gang hadde denne kjepphest sine feil, og bleknet inn i historien. Den neste populære armbåndsmoten var Jelly-armbåndene som kom i forskjellige farger og ble kjent som sexarmbånd. De forskjellige fargene, som du kanskje har gjettet, skildret en viss sexhandling som bæreren var villig til å utføre. En interessert part må bare henvende seg til brukeren, knipse bandet han/hun velger, og han/hun vil bli mottakeren av den aktuelle handlingen.

Sammenbruddet av sexarmbåndets kode var kjent blant tenåringene, oppført på nettsteder og lagt ut hvor som helst tenåringer ser ut til å undersøke. Betydningene varierte, noen laget sine egne, men det var viden kjent blant denne aldersgruppen hva man sa når man hadde på seg armbåndene. Som man kunne forvente, tok det ikke lang tid før sexarmbånd ble utestengt fra skolene. Hvis du er interessert, kan alle fortsatt gå på nettet og finne de forskjellige sexfargene som er oppført!

Hvis man ikke hadde lyst til å kjøpe gelébånd, var det instruksjoner å finne på hvordan man lager et. Ett sett med instruksjoner krevde å kutte tynne gummitråder fra et gammelt dekk med en veldig skarp kniv. Når de er ferdige, kan trådene flettes eller veves til ønsket stil.

En annen spennende måte å lage et armbånd på er å rulle ut 3 profylaktiske midler, bruke så mange fargekombinasjoner som ønsket, og flette dem sammen; jo mer farge og tekstur, jo bedre. Når du er ferdig, trer du en metallspenne på hver ende for å holde den sikker, og voila! Du er nå den stolte eieren av ditt eget eksklusivt unike Jelly-armbånd.

Som alle moter, ser disse armbåndene ut til å komme og gå med forskjellige formål. I år 2004 forente Lance Armstrong og Nike innsatsen. De opprettet det gule LiveStrong-bandet som raskt ble mottoet for, og bidro til å samle inn penger til, Armstrongs stiftelse for kreftforskning. I dag kan nesten alle med et formål og en sak lage et gummiarmbånd. I tillegg til å være morsomme og dekorative, kan disse armbåndene også være positive og medvirke til å formidle et viktig budskap. Hvem vet; man kan til og med ha en melding som er viktig for deg en dag.

I dag brukes gummiarmbånd mye av grupper i alle størrelser for å samle inn penger. De er rimelige, men likevel svært populære og svært lønnsomme. I tillegg har de den langsiktige fordelen av å spre bevissthet om saken din.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta