Gjør dine innsamlingsmål SMART!

G

Hvordan setter du deg innsamlingsmål? Velger du tilfeldig noe eller velger du metodisk hva du vil jobbe mot? Har du bestemt deg for å “skaffe mer penger enn i fjor” eller “skaffe flere givere”? Ikke bra. Gjør deg selv en stor tjeneste og gjør målene SMARTE.

SMART er et akronym som vil hjelpe deg med å sette deg opp for suksess. Det er en måte å sette mål som du enkelt kan lage handlingsplaner for og senere avgjøre om du har nådd dem eller ikke.

Her er hva forkortelsen betyr:

S = Spesifikk. Sett spesifikke mål for innsamlingsaktivitetene dine, for eksempel “skaff 100 nye givere i år” eller “skriv 10 tilskuddsforslag i mars”. Svar på “hvem”, “hva”, “hvor” og “hvorfor” spørsmålene for å gjøre målene dine spesifikke.

M = målbar. Sørg for at målene dine enkelt måles. Etablering av konkrete kriterier vil hjelpe deg med å avgjøre om du lykkes eller ikke. Tenk gjennom spørsmål som “hvor mye” og “hvor mange” for å gjøre målet ditt kvantifiserbart.

A = Oppnåelig. Sett deg mål som kan nås med ferdighetene og ressursene du har. Ikke sett deg mål som er urealistiske – du vil sannsynligvis bli frustrert og slutte å jobbe med dem.

R = Realistisk. Sett deg mål som du er villig til å jobbe med og som kan nås. Ellers er det bare en drøm, og det vil ikke flytte innsamlingsprogrammet ditt videre.

T = Rettidig. Lag en tidslinje for å nå dine mål. Hvis du planlegger å doble din donorbase, når vil du gjøre det?

Gode ​​eksempler på SMART -mål:
o Øk donorbasen vår med 10% innen 1. juni 2009.
o Rekrutter 2 nye sponsorer til vårgolfturneringen innen 1. mars.
o Finn 6 frivillige til å hjelpe til med å sortere donasjoner i bruktbutikken på mandager. Orienter dem og ha dem på plass før 15. april.

Ved å sette SMART -mål vil du ha større sannsynlighet for å lykkes med å nå dem og samle inn pengene organisasjonen din trenger.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta