Farene ved å konsultere falske profeter

F

Hvis du er en av dem som går fra den ene profeten til den andre, har jeg nyheter til deg. Det er ingenting teknisk galt med å gå til profetene for å finne ut hvordan fremtiden eller livsreisen din vil bli. Når du begynner å gå fra den ene profeten til den andre, vil det virkelige problemet starte. Problemet er mangesidig, nummer én, det er så mange falske profeter i dag, og faktisk er syttifem prosent av dagens profeter falske. Nummer to, mange profeter taler med en løgnaktig ånd fra Herren slik tilfellet ble åpenbart av Mikaja, profeten til Akab og Josafat. Nummer tre, vi er ikke lenger i profetens tid, les Hebreerne 1:1,2

GUD, som til tider og på forskjellige måter talte til fedrene ved profetene, har i disse siste dager talt til oss ved SIN SØNN, som Han har utpekt til arving til alle ting, ved hvem Han også skapte verdener.

Vekten har skiftet fra å konsultere profeter til å konsultere GUDS SØNN, JESUS ​​KRISTUS. Jesus Kristus er Guds ord. Se dette i Johannes 1:1-5,14. I stedet for å gå fra en profet til en annen, konsulter Guds ord, Bibelen, for dette er Jesu Kristi åpenbaring. Hvis du ikke er tro mot Guds Ord; hvis du ikke lever i samsvar med Guds ords forskrift; selv om du rådfører deg med en profet, har du handlet ugudelig mot pakten, og Gud vil forderve deg med smiger gjennom den profeten du søker, se Daniel 11:32.

Vær så snill å forstå meg, det er profeter i Det nye testamente, kalt og ordinert av Herren selv, de har en tjeneste for deg og meg: men vårt primære fokus i Det nye testamente er på JESUS ​​og ikke på profeter. Se Hebreerne 12:2. Profetene skal bekrefte det Herren har sagt til dere. Hvis en profet kommer for å gi deg en ny retning, må det gå hånd i hanske med ordet; din egen ånd vil vitne og det vil være fred i ditt sinn. I Det nye testamente er vi ikke Guds slaver; vi er hans barn. Vi er ikke lenger hedninger; vi er hans sønner. Jeg kan ikke forestille meg å kontakte deg en profet, for å hjelpe meg med å få informasjon fra faren min. Siden Gud er min far så vel som din, kan jeg like godt gå rett til nådens trone for å få barmhjertighet og finne nåde for å hjelpe i nødstider. Hvis du gjør ugudelig mot pakten, kan ikke engang profeten hjelpe deg, men hvis du kjenner din Gud, vil du være sterk og gjøre bedrifter. I dag er det mange som ikke utnytter, men blir utnyttet fordi de ikke kjenner sin Gud gjennom hans ord.

Vi oppfordres alle i Bibelen til å “komme til meg alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile”, dette var fra munnen til Herren over herrene og kongenes KONGE i Matteus 11:28. I en annen sted han sa, “kom, la oss veilede sammen” (se Jesaja 1:18). Himmelens dør er alltid åpen for alle som bryr seg om å svare på dette kallet. Det er alltid et kall til å komme, slik det også står skrevet i Åpenbaringens bok 22:17. “Og ånden og bruden sier ‘kom’. Og la den som hører, ‘kom’. Og den som vil, la ham ta av livets vann fritt».

Herren elsker deg og vil at du skal ha et virkelig dypt personlig forhold til ham. Han vil ha deg; Han lengter etter deg: vil du fra i dag svare på denne kjærligheten?

Før jeg avslutter denne artikkelen eller denne artikkelen, la meg minne deg om en historie fra det virkelige liv om en ung profet i 1 Kongebok 13:1-32. Les den før du fortsetter.

Det var en mektig Guds mann hvis navn Bibelen aldri nevnte. Han kom med Guds Ord fra Juda til Betel; mens kong Jeroboam brente røkelse på alteret, kom den unge profeten og profeterte mot alteret, «at et barn som heter Josias skal fødes, denne mannen, Josias skal ofre offerpresten som fødte røkelse på alteret, og han skal brenne beinene deres på selve alteret.» Han ga et tegn på at alteret skal rives i stykker, og asken som er på det skal helles ut; og det skjedde umiddelbart. Da han så dette, rakte kong Jeroboam ut hånden for å slå denne profeten, men hånden hans tørket ut slik at han ikke lenger kunne trekke den tilbake. Kongen måtte tigge profeten for at Gud skulle forbarme seg over ham og gi hånden hans tilbake. Profeten tilga kongen, ba for ham og hånden hans ble gjenopprettet.

Herren hadde advart denne unge Guds mann om at han ikke skulle spise mat eller drikke vann eller til og med gå tilbake mot veien han kom, faktisk ble han bedt om å vende tilbake til Juda fra Betel via en annen vei. Så sa kongen til ham at han skulle komme og spise mat og drikke vann, og han nektet og la ut for å gå tilbake en annen vei. Tragedien inntraff da en gammel profet hørte om underverkene og miraklene som denne unge profeten utførte da han gikk for å overtale den unge mannen til å snu, spise mat og drikke vann i huset hans. Selv om den unge profeten forklarte at Herren hadde advart ham om aldri å vende tilbake, spise mat eller drikke vann; men den gamle profeten var i stand til å overtale ham ved å fortelle ham at en Herrens engel hadde bedt ham om å bringe den unge profeten tilbake for å spise og drikke, noe som var løgn. Tenk på det hvem er størst, Gud eller en engel? Gud sa til ham gjennom sitt Ord at han aldri skulle vende tilbake, spise eller drikke, men engelen sa til en annen profet at han skulle vende tilbake, spise og drikke. Dessverre bestemte denne unge profeten seg for å tro på mennesket og en engel mer enn Guds Ord til sin egen ulempe. Resultatet var at han døde en skammelig og utidig død.

Hvem bringer et ord til deg fra Herren? Sjekk det! Er det i samsvar med det skrevne ord? Hvis ikke, kast det raskt – ikke glem dette. Jeg har hørt om millionærer som ble fattige som et resultat av å følge profeter som brakte det såkalte ordet fra Herren til dem. Mange har dødd, noen har mistet verdifulle eiendommer, og noen har også mistet sine kjære som følge av å ha trodd og fulgt noen av disse falske profetene. VIKTIG! Kjære leser, vær forsiktig!! Leter du etter penger? Det er en god ambisjon, men du må gjøre det på Guds måte.

Jeg husker historien om en kvinne som gikk til en profet, og ble fortalt alt hun noen gang gjorde i livet, selv før hun klaget eller sa noe til profeten. Hun lurte på hvordan en mann kunne fortelle henne alt hun noen gang gikk gjennom i livet, selv om de aldri har møtt hverandre, begynte hun å forgude denne mannen og respekterte ham som Gud. Hun ga ham alt han noen gang ba henne om og mer til; en dag fortalte Guds mann henne at den eneste måten hun kan få gjennombrudd på var at han sov med henne. Hun samtykket uten spørsmål; dette var begynnelsen på større problemer i livet hennes, hemmeligheten ble sluppet ut da kvinnen lå på dødsleiet. Bønnene til sanne Guds menn reddet henne.

Vi er i de siste dager, Gud har gitt oss løsningen på ethvert problem som noen gang kan plage ethvert menneske på jorden, og den løsningen er i Bibelen. Så kjære leser, se på JESUS ​​og på Ham alene; ikke for noen annen mann, uansett hvor mektig en slik mann kan se ut eller virke.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta