Effektiv innsamling av penger til ideelle organisasjoner – virkelige strategier som fungerer av Ilona Bray

E

Ideelle organisasjoner er avhengige av at det finnes innsamlinger. Suksess eller fiasko for mange ideelle organisasjoner avhenger av evnen til å skaffe midler, for med penger til å drive vil ikke veldedige oppdrag og skattefritatt status bety mye. En organisasjon kan ha de beste intensjoner, men uten kapital, og det betyr penger, vil suksessen til organisasjonen være minimal om i det hele tatt. Det er der en bok som “Effective Fundraising For Nonprofits: Real-World Strategies That Work” av Ilona Bray, JD, kommer inn. Det er en ekstremt informativ bok, skrevet på vanlig engelsk, som inneholder råd og historier fra over femti erfarne innsamlinger, stiftelsesmedarbeidere, journalister og mer, om alt du trenger å vite for å skaffe penger til organisasjonen din.

Denne boken er virkelig din fundraising -ledsager, og helt fra begynnelsen legger den ut hva de vil bestille for deg. Deretter går den ned i veldig informative kapitler. Den første fokuserer på innsamlingsverktøy, mennesker, ferdigheter og utstyr og teknologi. Derfra hjelper kapittel to deg med å utvikle en innsamlingsplan. Jeg tror dette er et så viktig skritt som ofte blir neglisjert.

Derfra ser kapittel tre på hvordan du kan tiltrekke deg individuelle støttespillere, og i neste kapittel er det strategier for å holde giverne gi. Kapittel seks ser på mellomstore og store givere, mens kapittel sju fokuserer på midler fra det store utover, legater og gamle gaver. De neste kapitlene dekker spesielle hendelser og hvordan de kan lykkes med å skaffe penger til organisasjonen din.

Kapittel ni ser på å skaffe penger gjennom forretnings- eller salgsaktiviteter, mens kapittel ti gir informasjon om å søke tilskudd fra stiftelser, selskaper og myndigheter.

De to neste kapitlene ser på ting som jeg egentlig ikke tenkte på da jeg først fikk boken, men synes de er veldig viktige brikker i puslespillet og planen. Kapittel elleve handler om å lage trykt kommunikasjonsmateriell som brosjyrer, nyhetsbrev og årsrapporter. Det neste kapitlet handler om å designe nettstedet ditt for å tiltrekke donorer. Det siste kapitlet, tretten, dekker noen strategier for oppsøkelse av både tradisjonelle og sosiale medier.

Som de fleste Nolo -bøker, er det et vedlegg som inneholder forskjellige regneark (10 i alt) for å hjelpe deg med innsamlingen, blant annet: Fundraising Strategy Chart, Grant Priorities Summary Chart og et regneark for å kontrollere nettstedets innsamlingseffektivitet, blant andre.

Jeg ville ha denne boken fordi jeg er involvert i en ideell organisasjon, og jeg kan ta en mye større rolle med innsamlingen i løpet av det neste året. Dette er bare boken for å hjelpe meg med å lage en pengeinnsamlingsplan og ta organisasjonen til et høyere nivå. Det er virkelig mange gode strategier. Jeg anbefaler det på det sterkeste for alle som trenger å øke sine ideelle organisasjoner for å lykkes med å finansiere ideell virksomhet.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta