3-R-er med store gaveinnsamlinger

3

Selv i de beste tider kan pengeinnsamling være utfordrende. Bare spør noen av de over en million ideelle organisasjoner, foreninger og stiftelser som er avhengige av bidrag for å overleve.

I mange år har Jerry Panas, konsulentguru for innsamling av innsamlinger, forkynt fordelene med å designe, implementere og opprettholde en plan som er rettet mot de som er potensielle store gavebidragsytere. Ingen kan argumentere med suksessen hans. Han har ledet pakken i flere tiår.

Fred Holzrichter, en toppinnsamlingssjef i over tretti år og for tiden en Chicago-basert innsamlingsrådgiver, gjenspeiler Panas mantra og tar det noen skritt lenger. Holzrichter lærer at forberedelse, presentasjon og oppfølging er avgjørende. Holzrichter betegner Resources, Reason og Request som 3-R-er for innsamling.

Veldig enkelt, uten ressurser – enten nå eller en gang i fremtiden, for eksempel et planlagt giveprogram – hvis det ikke er potensial for å gi, er det åpenbare som råder, og muligheten til å gi er ikke til stede. På den annen side, hvis midlene for å gi er til stede, er muligheten der.

Holzrichter legger til at jo større eiendelene er, desto større er den potensielle størrelsen på gaven. Med andre ord er den første “R” i hovedsak en grunnleggende sannhet.

Å vite hvordan man oppdager potensialet til en målrettet bidragsyter er en utfordring med den første “R”. Holzrichter uttaler at det er rikdom og eiendomsforskningsprogramvare tilgjengelig for å hjelpe innsamlingen i denne innsatsen.

Den andre “R”, grunnen til å gi, er også en grunnleggende sannhet, men mye mer overbevisende. Hvorfor? Hvis prospektet er uten grunn til å gi, er det lite sannsynlig at gaven vil vise seg.

Å identifisere, bestemme, designe eller skape en overbevisende grunn til å gi kan stamme fra prospektet, innsamlingen eller fra begge deler. Prospektet kan ønske å finansiere et spesielt prosjekt eller en tjeneste fra organisasjonen. Innsamlingen kan tilby prospektet muligheten til å finansiere et spesielt stipend oppkalt etter prospektet for å hjelpe unge eller nye medlemmer av foreningen eller stiftelsen. Prospektet og innsamlingen kan arbeide sammen for å utvikle et nytt program eller en tjeneste som bruker prospektets gave og navn for å oppmuntre andre store gaveutsikter til å delta.

Når innsamlingen har funnet muligheter for ressursene å gi sammen med en sterk grunn eller interesse for organisasjonens sak, så gjenstår det forespørselen. Med andre ord må innsamlingen be om gaven.

Man skulle tro at den tredje “R” ikke bare er den mest grunnleggende sannheten, men også den mest åpenbare. Dessverre viser innsamlingsstatistikk og forskning konsekvent at det å ikke be om gaven vanligvis er grunnen til at gaven ikke oppstår!

I likhet med 3-R’s of Education, er 3-R’s for pengeinnsamling de grunnleggende ferdighetene.

Det er mange potensielle bidragsytere med ressurser til å gi.

Når en overbevisende årsak blir identifisert eller gitt, blir den potensielle bidragsyteren en sannsynlig bidragsyter.

Men bare når den sannsynlige bidragsyteren hører forespørselen om å gi og svarer bekreftende, blir den sannsynlige bidragsyteren en bidragsyter.

Som det gamle ordtaket sier: Spør, og du skal motta.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta