10 veisperringer for effektiv intern rådgivning

1

10 veisperringer for suksess

Hvordan unngå fallgruvene som kan oppstå når du forvandler din interne tjenestefunksjon til en konsulentorganisasjon.

I vår erfaring med våre kunder har vi funnet ut at det å håndtere de følgende ti veisperringene var avgjørende for å lykkes med å skifte fra en intern tjenesteleverandør til en intern konsulentpraksis. Dette gjelder enten du er en HR-funksjon, IT, prosjektledelse, finans eller bedriftsgrupper.

Introduksjon

Se for deg HR-fagfolk i en organisasjon som fungerer som mestere innen markedsføring, i stand til å selge ideene, planene og programmene sine til støttende ledere. De ser på seg selv som interne konsulenter og sjefene deres som kunder, begge på linje med felles mål. De forstår behovene til lederne sine og kan oversette alle de foreslåtte initiativene til forretningsverdi.

Høres det for godt ut til å være sant? Vel, alt som trengs er en ny modell: å flytte dine interne serviceteknikere til en intern konsulentrolle. Som et team er interne konsulenter allerede kjent med virksomhetens strategi, prosesser, interne arbeid og behov. Enten innen menneskelige ressurser, informasjonsteknologi eller finans, tilfører de verdi til virksomheten ved å kontinuerlig skreddersy produktene og tjenestene sine. I mellomtiden forblir den intellektuelle kapitalen fra hvert prosjekt i firmaet.

Unngå veisperringer på veien til suksess

Når jeg jobber med fagfolk som ønsker å bli interne konsulenter, hører jeg to hovedbekymringer:

a) Hvordan jobber du annerledes med kunder?

og

b) Organisasjonen vår er kanskje ikke klar.

Riktignok, hvis organisasjonen ikke forstår konsulentens nye rolle og dens fordeler, eller de på toppen ikke støtter den nye rollen, er det nesten umulig å komme videre. For å bidra til å sikre at din bedrift er godt posisjonert for et skifte mot intern rådgivning, har jeg identifisert de ti beste veisperringene for å bli en intern konsulent.

Veisperring nummer 1: Uklar hensikt og strategi

Det verste som kan skje er at teamet ikke har klar retning for endringen og forstår hvordan den henger sammen med forretningsmålene. Vit hvorfor du går mot en intern konsulentmodell, de resulterende fordelene for teamet og organisasjonen, og planen for hvordan du skal komme dit. Kort sagt, bygg grunnlaget for handling.

Spørsmål å stille

Hvor tydelig er du på hvorfor du går over til en konsulentmodell? Er du og teamet ditt i stand til å artikulere endringen og hvordan den er tilpasset forretningsstrategien? Er du i stand til å beskrive begrunnelsen og fordelene for kundene dine?

Veisperring nummer 2: Ledelsen er ikke engasjert eller synlig

Som i alle endringsarbeid, hvis toppledelsen ikke er engasjert og villig og i stand til å synlig støtte endringen, er den dømt til å mislykkes. Vær sikker på at toppledelsen er om bord og støtter. Arbeid med seniorledere for å hjelpe dem å forstå fordelene med endringen for organisasjonen og dens mål og beskrive deres rolle i å støtte endringen i atferdsmessige termer. Tenk på hva de trenger å si, gjøre og gjenkjenne for å støtte endringen.

Spørsmål å stille

Hvor synlig er toppledelsens støtte for å bli en konsulentorganisasjon? Klarer de å beskrive fordelene ved endringen for hele organisasjonen? Kjenner de sin rolle og hva de viktigste budskapene er for endringen? Vet de hva de skal si, gjøre og forsterke (gjenkjenne) for å støtte endringen?

Veisperring nummer 3: Forsømmelse laget

Interne konsulenter utvikler troverdighet ved sin evne til å levere konsekvent. Kjenne til teamets ferdighets- og erfaringsnivå og gi utvikling der det er nødvendig. Vær sikker på at teamet har evne og vilje til å fungere som interne konsulenter.

Spørsmål å stille

Har alle medlemmene i teamet en utviklingsplan? Er medlemmene av teamet tydelige på rollene sine? Hvordan vil laget organiseres? Etter portefølje, ferdighet, klient?

Veisperring nummer 4: Fravær av en markedsføringsplan

Uten en markedsføringsplan er det vanskelig å vite hvordan kundene dine definerer suksess og hvilke produkter og tjenester som tilfører mest verdi. En markedsplan hjelper deg med å definere verdiforslaget ditt og utvikle tiltak for å lykkes. Lag en markedsføringsplan som klargjør hva kundene ønsker og hvordan de definerer verdi. Vær sikker på at du har definert verdiforslaget ditt og de endelige fordelene med produktene og tjenestene dine i kundetermer.

Spørsmål å stille

Hva er dine viktigste produkter og tjenester, og hvordan tilfører de verdi for kundene dine? Hva er ditt kjerneverdiforslag? Kan du koble dette til virksomheten til kundene dine? Har du identifisert nøkkelresultater? Hvordan vil du måle ytelse?

Veisperring nummer 5: Mangel på tidlig suksess

Utviklingen av en konsulentpraksis kan være skremmende. Tidlig i prosessen identifisere gevinster ved å identifisere vellykket atferd og resultater for teamet og for organisasjonen. Se til lederne i organisasjonen som er støttende og som du kan jobbe med. Arbeid med de lederne som forstår hva du prøver å gjøre og støtte det. Utvikle tillit og vis organisasjonen fordelene med konsulentrollen ved å samarbeide med disse lederne. Kommuniser disse gevinstene.

Spørsmål å stille

Har du identifisert raske gevinster? Vet du hvor støtten til prosjektet ditt er i organisasjonen og hvilke ledere som støtter deg? Har du jobbet med teamet ditt for å utvikle raske gevinster som kan kommuniseres og brukes til å bygge momentum?

Veisperring nummer 6: Organisasjonen er ikke forberedt

Du har hatt luksusen av å lese, studere, tenke og planlegge. For deg er fordelene og hensikten med å bygge en intern konsulentorganisasjon ganske tydelig. Men husk at organisasjonen ikke har hatt den samme forberedelsen og ser kanskje ikke fordelene like tydelig som deg. Vær oppmerksom på at organisasjonen ikke umiddelbart vil ta den nye HR-rollen. Det vil ta tid og suksesser. Til å begynne med, få raske gevinster for å bevise verdien av strategien din. Utvikle troverdighet. Du trenger ikke å snu neisayerne; konsultasjonssuksess med støttende ledere vil skape en positiv effekt og bidra til å bringe organisasjonen fremover.

Spørsmål å stille

Har du utarbeidet en endringsplan for prosjektet? Inkluderer planen en sponsorplan? Vet du hvem i organisasjonen som støtter prosjektet ditt og hvem som ikke gjør det? Har du risikostrategier?

Veisperring nummer 7: Mangel på en disiplinert prosess

Uten en konsekvent tilnærming er det vanskelig for teamet ditt og for deres kunder å etablere positive arbeidsforhold. En konsulenttilnærming gjør at både konsulenten og kunden kan se hvordan de vil samarbeide og oppnå enighet om prosess og resultater. Bruk en disiplinert, planlagt konsulenttilnærming til å jobbe med kundene dine. Sørg for å identifisere klare resultater og leveranser.

Spørsmål å stille

Har teamet ditt utviklet/identifisert en konsulentprosess eller tilnærming? Brukes denne tilnærmingen konsekvent for å levere tjenester? Er dere kunder klare på hva prosessen er?

Veisperring nummer 8: Mangel på ansvarlighet

Som tjenesteleverandør i organisasjonen vises du på kostnadssiden av reskontroen. Sørg for å utvikle beregninger som er meningsfulle for funksjonen din, teamet ditt og organisasjonens mål. Utvikle et målkort for konsulentorganisasjonen slik at du kan se forbedringsområder og kommunisere verdi effektivt med virksomheten.

Spørsmål å stille

Har du utviklet et internt målkort for konsulentferdigheter? Kjenner du dine kritiske tiltak og har du satt meningsfulle mål?

Veisperring nummer 9: Koblet fra virksomheten

Barrieren for mange interne tjenesteleverandører er at de ikke er kjernevirksomheten i organisasjonen og ikke kan kommunisere fordelene med sin rolle til virksomheten når det gjelder organisasjonens mål. Så med mindre HR, IT, Financial er kjernevirksomheten til organisasjonen, trenger du å hjelpe virksomheten til å forstå hvordan det å bli en konsulentorganisasjon vil tjene selskapets mål og formål. Som partnere i virksomheten utnytter interne konsulenter sin ekspertise for å møte behovene til organisasjonen.

For å bli sett på som støttende overordnede forretningsmål, må de ha kunnskap og forståelse for virksomheten. Identifiser ditt verdiforslag.

Spørsmål å stille

Kan du kommunisere verdien av en konsulentmodell i termer virksomheten bryr seg om? Er du i stand til å artikulere verdiforslaget ditt når det gjelder fordelene for kundene dine? Kan kundene dine artikulere verdien din? Hvilke beregninger brukes for å måle verdien din? Hva er ytelsesplanen din?

Veisperring nummer 10: Mangel på kommunikasjon

Organisasjoner er komplekse enheter. Kommunikasjon er ikke bare vanskelig, det er avgjørende for suksessen til enhver satsing. Ikke anta at ledere vet hva du og teamet ditt holder på med. De beste lederne jeg har jobbet med var alle ypperlige kommunikatører, som holdt sjefene og kundene deres informert om hva de holdt på med og fortalte hele tiden historien om hvordan teamet deres ga verdi til virksomheten. Kommunikasjon handler ikke om informasjon. Det handler om atferdsendring. Gi suksesshistorier til seniorledere som sponser det interne konsulentprosjektet. La dem vite at deres støtte fungerer og at du setter pris på innsatsen deres.

Spørsmål å stille

Har endringsplanen din en kommunikasjonsstrategi og -plan? Hvordan kommuniserer du suksessen til prosjektet til organisasjonen? Hvordan engasjerer du sentrale interessenter i kommunikasjonsplanen? Hvilken atferd støtter kommunikasjonsplanen? Eliminere?

Sammendrag

Ved å unngå disse topp 10 veisperringene, kan interne konsulenter legge grunnlaget for et vellykket konsulentforhold bygget på verdi på linje med deres “kunder”. Vi håper at disse 10 veisperringene til suksess i implementeringen av en intern konsulentorganisasjon hjalp deg til å reflektere over faktorene som må vurderes og planlegges i denne satsingen.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta